Este recunoscută pentru proprietăţile sale antivirale, antibacteriene, antifungice, antioxidante şi antiinflamatorii.
Mierea manuka, după cum i se spune, este mult mai eficientă
decât mierea obişnuită, ceea ce o face mai „tare” în ceea ce priveşte
tratarea infecţiilor, precum şi a altor afecţiuni rezistente la
antibiotice. S-a dovedit clinic că trateaza diareea, sindromul de colon
iritabil şi multe altele.
A omorât
Mierea manuka raw este o varianta bio ale cărei proprietati
sunt păstrate în mult varianta naturală. În urma unor teste ale
specialiştilor de la Universitatea din Sydney, Australia, s-a demonstrat
că mierea manuka a omorât toate tipurile de bacterii, inclusiv pe cele
rezistente la antibiotice. S-a dovedit a fi eficientă împotriva mai
multor bacterii printre care: Helicobacter pylori (care poate provoca
ulcere gastrice), Escherichia coli (cea mai frecventă cauză a rănilor
infectate) şi Streptococcus pyogenes (care provoacă dureri în gât). Este
şi un antioxidant ce creşte imunitatea şi vitalitatea organismului.
Printre altele, atunci când este aplicată direct pe piele, tratează
eczemele, muşcăturile de insecte, arsurile. Poate fi folosita şi în urma
expunerii la soare, pentru a trata arsurile solare. Specialiştii spun
că pentru a căpăta energie foarte repede, trebuie să consumaţi miere
manuka dimineaţa, deoarece conţine carbohidraţi. Atenţie: o cantitate
prea mare poate duce la apariţia kilogramelor în plus.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu