Mai mulți producători de vinuri din California au respins acuzațiile potrivit cărora o serie de vinuri de calitate mai slabă ar conține un nivel periculos de arsenic.Potrivit unui dosar trimis în instanță, 28 de vinării importante au produs și au lansat pe piața, în deplină cunoștință de cauză, vinuri contaminate, scrie BBC. Acuzațiile au fost respinse categoric de producători, precizând că vinurile comercializate în Statele Unite nu reprezintă niciun pericol pentru consumatori.
Peste 1300 de sticle de vin au fost testate de către trei laboratoare independente care au indicat că, în cel puțin trei cazuri, nivelul de arsenic depășea de șase ori limita admisă de lege.
Institutul Vinului, care reprezintă peste 1000 de producători din California, a calificat drept iresponsabilă acțiunea îndreptată împotriva vinarilor. „Considerăm aceste acuzații false. Toate vinurile vândute pe piața din Statele Unite sunt curate și nu reprezintă niciun pericol pentru sănătatea consumantorilor”, a precizat Institutul Vinului, într-un comunicat.
Cantități mici de arsenic pot fi găsite și în aer, apă sau sol, dar șoricioaica – cum i se mai spune – devine mortală în cantități peste limita admisă.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu