Misterul numarului pi este impenetrabil


Un documentar excepțional a fost difuzat de către televiziunile din America de Nord, care a avut ca temă un subiect pe care unii dintre noi îl vom considera ca fiind de o importanță majoră, în tot ceea ce însemnăm noi, oameni, alții, mai sceptici, vor lua lucrurile în derâdere.
Fiecare dintre noi suntem liberi să credem, sau nu, să citim, sau nu, să rămânem în confortul nostru și să nu ne omorâm neuronii cu astfel de lucruri.
Documentarul a avut ca temă faptul că ADN-ul uman este codat în piramida lui Keops.
Suntem în anul 2015 și continuăm să credem că, constantele iraționale naturale, cum ar fi pi și radical din 2 sunt numere universale, dar nu putem proba acest lucru.
V-ați pus întrebarea că în imensul univers, care este infinit ar putea exista o multitudine de planete ca și Pământul, oameni ca noi, animale, plante?
Poate că fiecare dintre noi avem o copie pe altă planetă, cu aceeași înfățișare, sentimente, emoții.
Putem să mergem mai departe cu raționamentul. Super calculatoarele actuale sau cele din viitor vor putea calcula miliarde și miliarde de zecimale ale numărului pi și că în acest imens șir sunt numere reprezentând nașterea dar și moartea noastră, numerele câștigătoare la loto, toate evenimentele din viața noastră.
Recordul actual de zecimale este de 12100 miliarde și calculul continuă, pentru numărul pi.
Lu Chao este campionul absolut la memorizarea zecimalelor numărului pi. În 24 de ore, el a memorizat 67890 de zecimale.
În anul 2013, doi cercetători japonezi, cu ajutorul unui super calculator, au reușit să treacă de bariera de calcul a 10000 de miliarde de zecimale pentru numărul pi.
Unii veți spune că este nebunie, alții perseverență.
Matematicienii susțin că numărul pi este fascinant și că nimic nu este hazard în așezarea zecimalelor. Totul are o logică, dat care trebuie înțeleasă.
Misterul numărului pi este impenetrabil.
Cea de-a o suta zecimală este nouă, cea de-a o mia este nouă, cea de-a un miliard este tot nouă.
Cum este posibilă o astfel de repetare? Este întâmplător sau nu, această așezare a zecimalelor?
Marii matematicieni ai lumii consideră că fascinantul număr pi are un mesaj secret.
De unde vine acest număr și cine l-a creat?
Cercetătorii l-au numit numărul de aur. Numărul pi este cheia de aur a Universului. V-ați întrebat de ce proporțiile calculate la om, plante, animale respectă numărul pi?
În anul 1509, un profesor a publicat La Divina Proporțione, preluată și ilustrată de către Leonardo da Vinci.
Cochilajul melcului Nautil este creat în spiritul misterios al numărului pi. Raportul dintre diametrul unei spirale și al celei următoarei este egal cu pi. Nici mai mult, nici mai puțin.
Corpul uman este creat după legi magice. Știați că distanța dintre sol și vârful capului, împărțită la distanța dintre sol și buric este egală cu pi?
În ceea ce privește piramida lui Keops, raportul între înălțime și semi bază este egal cu pi.
Numărul irațional pi a fost considerat ca reprezentând proporția estetică. Marile catedrale, monumente, toate respectă proporția numărului pi.
Vorbim deja despre geometria sacră și misterul numărului pi.
Din toată această armonie face parte și corpul uman, care respectă regula de aur a misteriosului număr pi.
Creatorul a respectat legea divină, cea a sacrului număr pi.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu