Truc care tine la distanta tantarii cand dormi

Tantarii sunt printre cele mai periculoase insecte, purtatori de boli dintre cele mai grave, chiar mortale. Efectele muscaturilor sunt diferite, va­riind de la um­flaturi mari, pline de lichid, pana la pete mici, rosii. Indiferent de mari­mea lor, toate aduc discon­fort si pot cauza boli netratabile.

Cum te protejezi de tantari

Tantarii sunt sensibili la mirosurile de cuisoare, busuioc, anason si eucalipt. Se re­comanda folosirea ule­iurilor esentiale din aceste plante fie prin ungerea pielii pe zonele expuse, fie prin aprinderea unor can­dele. Mirosul de ulei de cedru respin­ge nu numai tantarii, ci si mustele si gandacii.

Pentru cei care lo­cuiesc la curte este recomandat ca in fata fe­res­trelor sa se sadeasca cateva tufe de rosii, frunzele de tomate fiind adevarate arme impotriva tantarilor.
Decoct impotriva tantarilor
Pentru a tine la distanta tantarii, tamponeaza corpul cu astfel de solutii:
1. Peste o jumatate de litru de apa ce clocoteste se pune un pumn de radacina maruntita de pelin. Se lasa sa dea in clocot, se stinge focul, iar vasul se acopera cu un capac si se lasa sa se raceasca treptat. Se strecoara, apoi se tamponeaza corpul cu aceasta fiertura, preparatul tinand la distanta tantarii si alte insecte, timp de cel putin doua ore.
2. 5 grame de cuisoare si o cana de apa se pun la fiert timp de 15 minute. Vasul se trage de pe foc, se acopera, se lasa la racit, apoi corpul se unge cu acest decoct.

Truc care tine la distanta tantarii cand dormi

O lamaie taiata in felii potrivit de groase se asea­za pe o farfurie intinsa. in fiecare bucatica de lamaie se infig cuisoare (condimente). Farfuria se pune langa pat, fiind o sperietoare puternica pentru tantari

Tratamente impotriva muscaturilor de tantari

Pentru a combate mancarimea si a reduce infla­matia aparute dupa intepaturile de tantari, se reco­manda un decoct din urmatoarele ingrediente: frunze de menta, scoarta de stejar tanar, flori si frunze de sunatoare.

Mod de preparare: 200 ml de apa se pun la fiert. Cand apa clocoteste, se adauga cate o lingurita din fiecare ingredient si se lasa pe foc timp de 15 minute. Se trage vasul deoparte, se amesteca bine decoctul, se acopera, si dupa ce preparatul s-a racit, se strecoara. Se tamponeaza zonele afectate.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu