Dacă sunt alese fructe suficient de variate, ele pot da organismului toate zaharurile de care acesta are nevoie. Sucurile de legume sunt regeneratoare şi îmbunătăţesc metabolismul. Ele conţin toţi aminoacizii, mineralele, sărurile, enzimele şi vitaminele necesare, cu condiţia să fie proaspete, crude, fără conservanţi.
Calciu, potasiu, fosfor, fier, sodiu, mangan, siliciu, iod, arsenic, brom, clor, cupru, zinc, aluminiu, sulf, salpetru, pectină, papaină, emulsină, clorofile, uleiuri esenţiale toate sunt vitamine, săruri si minerale care intaresc organismul si il fac puternic impotriva bolilor.
In general si fructele si legumele sunt sanatoase asa ca am facut o mica lista cu ele si cu lunile in care acestea apar.
Fructe
Caise | Iunie – Iulie |
Avocado | Tot anul |
Banana | Tot anul |
Cirese | Mai – Iunie |
Struguri | Iunie – December |
Kiwi | Iunie – August |
Mango | Aprilie – August |
Pepeni galbeni | Mai – Septembrie |
Pepeni | Mai – August |
Piersici | Iunie – Septembrie |
Papaya | Tot anul |
Prune | Iunie – Septembrie |
Anghinare | Martie – Mai |
Sparanghel | Martie – Iunie |
Fasole | Aprilie – Octombrie |
Lime | Aprilie – August |
Ridichi | Iunie – Octombrie |
Varza | Tot anul |
Morcovi | Tot anul |
Porumb | Mai – Septembrie |
Castraveti | Mai – August |
Ceapa | Tot anul |
Mazare | Aprilie – Iulie |
Ardei | Tot anul |
Cartofi | Tot anul |
Rosii | Mai – August |
Spanac | Martie – Mai |
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu