Au circulat, de-a lungul timpului, tot felul de teorii și reguli
de nutriție care și-au dovenit ineficiența și chiar efectul negativ
asupra corpului.
Oamenii au fost sfătuiți să renunțe la alimente sănătoase sau să chiar
să facă lucruri periculoase pentru organismul lor, toate în numele unei
siluete perfecte.
Să arunci gălbenușurile, cea mai hrănitoare parte a oului
Despre
ouă se știe deja că sunt printre cele mai nutritive alimente de pe
planetă. Au însă o singură problemă: conțin și un nivel mare de
colesterol.
Tocmai din acest motiv, au existat sfaturi care
sugerau să arunci gălbenușurile, care conțin colesterol și să consumi
doar albușurile. Foarte greșit! Gălbenușurile conțin toți nutrienții din
ou, pe când albușurile sunt doar proteine.
Mai mult decât
atât, există studii care au confirmat că, în proporție de 70%, ouăle nu
au niciun efect asupra nivelului de colesterol din sânge și nici nu
cresc riscul de boli cardiace.
O calorie este o calorie: calitatea mâncărurilor este mai puțin importantă
Număratul
caloriilor este una din cele mai mari greșeli din istoria nutriției,
pentru că sursa din care provin este mai importantă decât caloriile în
sine.
Trebuie să realizezi că alimentele au un impact diferit
asupra hormonilor și a creierului nostru a sunt percepute diferit și
se ard într-un ritm diferit. Așa că numărarea lor este doar un efort
inutil.
Să înlocuiești untul cu margarina
Un
alt sfat care a fost foarte popular în anii trecuți a fost să renunți
la consumul de unt, pe motiv că este prea gras și că provoacă boli
cardiace și obezitate.
Nimic mai greșit, iar revistă TIME l-a pus pe copertă în vara anului trecut, tocmai pentru a-i repară imaginea la nivel global.
Untul
este gras, însă este natural, pe când înlocuitorul său, margarină,
este o combinație de substanțe chimice, un produs procesat cu impact
negativ asupra corpului nostru.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu