Alimente care te ajuta sa scapi mai repede de grasime

Persoanele decise sa slabeasca stiu, de regula, ce alimente trebuie sa evite, dar putine stiu ce pot manca pentru a accelera reducerea stratului adipos. Iata cateva alimente care te ajuta sa scapi mai repede de grasimea acumulata:

Quinoa

Este un super-aliment ce contine o gramada de proprietati benefice pentru corp, in plus este si un aliment recomandat in diete. Aceasta pseudo-cereala contine proteine demne sa potoleasca foamea, plus multe fibre si nutrienti precum fier, zinc, seleniu si vitamina E. Daca iti doresti o masa sanatoasa si usoara, poti amesteca niste quinoa cu legume si nuci/seminte.

Scortisoara

Scortisoara regleaza zaharul din sange si poate taia pofta de mancare si pe cea de dulce (mai ales in cazul oamenilor ce sufera de diabet de tip 2). Insa scortisoara este benefica pentru toata lumea, asa ca o poti adauga foarte usor in cafea, ceai, iaurt sau peste o salata de fructe. In acest fel poti sa indulcesti un produs fara sa adaugi o gramada de calorii!

Grapefruit

Grapefruitul te poate ajuta sa te simti satul fara sa ingerezi prea multe calorii, asta pentru ca este un fruct bogat in fibre ce necesita mai mult timp pentru digestie. Consuma jumatate de grapefruit sau un pahar de suc inainte de masa pentru a taia apetitul si a manca mai putin.

Ceai verde

Sunt multe studii care atesta eficienta ceaiului verde in diete. Ele spun ca acesta te ajuta sa slabesti mai usor si stimuleaza mai ales arderea grasimilor din zona abdomenului. Mai mult, componentele ceaiului verde (precum catechina) ajuta la accelerarea metabolismului. Insa pentru a te bucura pe indelete de beneficiile ceaiului verde, trebuie sa-l consumi de mai multe ori pe zi si sa il bei cat mai cald.

Ardei iuti

Ardeii iuti contin capsaicina, o componenta care taie pofta de mancare si accelereaza metabolismul (insa doar pentru o perioada scurta de timp). Specialistii sustin ca persoanele care consuma mancare picanta au tendinta de a manca mai putin.

Fructe de padure

Ca multe alte fructe, cele de padure sunt bogate in apa si fibre, lucru ce se traduce prin o domolire rapida a foamei. Insa fructele de padure au si alte beneficii: sunt dulci (si o sa iti taie pofta de dulce) si sunt bogate in antioxidanti.

Pepene rosu

Pepenele rosu este un fruct cu un continut ridicat de apa, un beneficiu pentru persoanele care doresc sa slabeasca. Senzatia in corp se traduce prin satietate, te simti plin si corpul iti transmite ca este mai mult decat satul. Foarte multe fructe sunt bogate in apa si nutrienti, dar sarace in calorii, iar pepenele este un exemplu foarte bun, fiind o sursa bogata de antioxidanti si vitamina A si C.

Mere si pere

Merele si perele sunt, de asemenea, doua fructe bogate in apa. Daca le consumi cu coaja, o sa primesti mai multe fibre, asa ca recomandarea noastra este sa le mananci intregi.

Legume crude

Legumele crude pot fi o gustare usoara si sanatoasa. Si ele au un continut ridicat de apa, fibre si putine calorii. In plus, corpul le digera foarte usor si isi trage din ele o gramada de vitamine si minerale.

Cereale de ovaz

Cerealele de ovaz sunt bogate in fibre, contin multa apa, iar terciul din ovaz este consumat de obicei cald. Atunci cand consumi mancare calda, tendinta este sa o savurezi mult mai incet, iar fibrele din ovaz te vor ajuta sa te simti satul pentru mai mult timp.

Oua

Proteinele consumate dimineata iti taie apetitul de-a lungul zilei si te ajuta sa sari peste micile gustari dintre mese. Un ou are 75 de calorii si 7g de proteine de buna calitate. Alege oua la micul dejun in loc de un sandwish sau produse de patiserie si corpul tau va consuma mai multe calorii sa digere acel ou.

Supe

Supele si ciorbele de legume (nu si cele crema) contin doua ingrediente cheie pentru dieta: multa apa + legume. Incearca sa mananci o supa/ciorba ca fel principal si ai sa vezi ca o sa mananci mult mai putin. Daca iti doresti ceva mai consistent, poti adauga si putina carne slaba in ciorba/supa (pui, curcan, peste).

Salate

Un alt mod de a manca mai putin la o masa este sa incepi cu o salata. O sa te simti satul, iar stomacul se va umple foarte repede lasand putin loc pentru urmatoarele feluri de mancare. Putin ulei de masline si zeama de lamaie/otet sunt mai mult decat suficiente pentru a da gust unei salate.

Otet

Este un ajutor bun pentru silueta. Acesta ajuta corpul sa combata grasimea. Studiile sunt inca la inceput vis a vis de acest aliment, insa este un mod bun de a face o salata mai gustoasa si in plus, nu are calorii.

Nuci si seminte
Nucile si semintele sunt niste gustari minunate, ele te ajuta sa tai pofta de mancare dinte mese. Sunt bogate in fibre si grasimi bune pentru corp, ajuta corpul sa slabeasca si scade nivelul colesterolului atunci cand sunt consumate cu moderatie.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu