Cele mai importante proprietati ale vinetelor

Vinetele, legumele verii, sunt o sursa bogata de fibre, vitamine (acid folic, complexul A si C) si minerale (potasiu, magneziu, calciu si fier) esentiale pentru organism. Acestea trebuie incluse in meniul tau estival cat mai des posibil, caci au numeroase beneficii pentru sanatate si te proteaja de boli.

Iata cele mai importante proprietati ale vinetelor: 

1. Detoxifiant puternic

Vinetele contin foarte multa apa, de aceea sunt considerate diuretice puternice. Pentru o detoxifiere eficienta, iti poti prepara un ceai din vinete, pe care il poti prepara acasa. Taie o vanata cubulete si pune-o la fiert 10 minute. Consuma acest ceai de cel putin trei ori pe zi, timp de trei saptamani.

2. Inamicul kilogramelor

Vinetele sunt un aliat de nadajde in curele de slabire, tocmai prin faptul ca ele contin 94% apa si foarte multe fibre. Aceste legume minune au, de asemenea, ofera rapid senzatia de satietate, de aceea nu vei simti nevoia de gustari suplimentare. 

3. Protejeaza creierul

Vinetele contin nasunin, un fitonutrient care ajuta la protejarea lipidelor din membranele celulelor creierului de radicalii liberi. In plus, vitamina B regasita in vinete te ajuta sa faci fata stresului si iti confera o stare psihica mai buna. O cura cu vinete te va scapa de insomnii si de starile de nervozitate pe care le resimti.

4. Ajuta sistemul digestiv

Continutul mare de fibre inseamna un tract digestiv sanatos, fara probleme cu constipatia sau cu balonarea. Consumul regulat de vinete, fie sub forma de salata, pe gratar sau in mancare, te protejeaza de cancerul de colon.

5. Tin sub control diabetul

Diabeticii se pot bucura de gustul minunat al acestei legume, care contine numai 4 grame de zahar la o cantitate de 100 de grame. In plus, sunt bogate in carbohidrati solubili si fibre care te ajuta sa tii sub control diabetul zaharat de tip 2.

6. Te apara de bolile cardiovasculare

Printre alte beneficii pe care le are aceasta leguma hranitoare de sezon se numara si protejarea sistemului cardiovascular. Studiile au aratat ca sucul provenit de la vanata micsoreaza cantitatea de colesterol rau LDL. Pentru a te putea bucura de aceste beneficii trebuie sa nu gatesti vanata in ulei.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu