Nuca de cocos curata tenul de acnee

Nuca de cocos este folosită de cele mai multe ori doar la prăjituri și alte deserturi, dar ea are multiple beneficii consumată ca atare. Se ști că populațiile care consumă mari cantități de nucă de cocos, sunt printre cele mi sănătoase popoare. Află beneficiile consumului de nucă de cocos din acest articol.

Nuca de cocos este folosită de cele mai multe ori doar la prăjituri și alte deserturi, dar ea are multiple beneficii consumată ca atare. Se ști că populațiile care consumă mari cantități de nucă de cocos, sunt printre cele mi sănătoase popoare. Află beneficiile consumului de nucă de cocos din acest articol.
Deși în unele cercuri nuca de cocos este blamată din cauza grăsimilor saturate pe care le conține, studii recente au demonstrat că acestea au efecte extraordinare asupra organismului. Uleiul de nucă de cocos ajută la normalizare lipidelor din sânge, poate preveni dezvoltarea bolilor de rinichi și a vezicii biliare, protejează ficatul în urma acțiunii nocive a alcoolului și altor toxine, îmbunătățește controlului nivelului de zahăr din sânge.

Beneficiile consumului de nucă de cocos – curăță tenul de acnee și este un bun antibacterian

Fructul în sine are proprietăți antivirale, antibacteriene și antifungice. Pe lângă aspectul sănătos pe care îl oferă părului și pielii (gravidele sunt sfătuite să se ungă pe burtici cu ulei de cocos pentru prevenirea vergeturilor), nuca de cocos ajută în absorbția mineralelor, lucru ce îmbunătățește și întărește dantura și oasele.
Apa de cocos, lichidul conținut în fruct, este un excelent energizant pentru sportivi, deoarece este bogată în potasiu și alte minerale. 200 de grame de nucă de cocos conține 27 de grame de grăsime, 3 grame de proteine și 12 grame de carbohidrați, mare parte sunt fibre.
Grăsimea din uleiul de nucă de cocos este metabolizată diferit, aceasta se duce direct la ficat, unde este folosit ca sursă rapidă de energie sau transformat în cetone, acestea având rol terapeutic în boli ca epilepsie sau Alzheimer.

Beneficiile consumului de nucă de cocos – ajută în curele de slăbire însoțite de activitate sportivă

În curele de slăbire, atunci când faci mult sport, ai nevoie de grăsimi cu lanț mediu, deoarece acestea cresc consumul de energie. Așadar, nuca de cocos și uleiul din nucă de cocos sunt aliați puternici în lupta cu kilogramele.
Uleiul de nucă de cocos are puteri antibacteriene foarte eficiente. Acidul lauric, pe care nucile de cocos în conțin în proporție de 50%, ucide bacteriile, ciupercile și virușii. S-a dovedit a fi foarte bun în candidoze.
Datorită modului în care este metabolizat cocosul, acesta are legătură cu eliberarea de corpi cetonici, despre care se ști că taie pofta de mâncare. De asemenea, nuca de cocos ajută la scăderea colesterolului rău din sânge și crește colesterolul bun.

Beneficiile consumului de nucă de cocos – excelent pentru hidratarea pielii și strălucirea părului

Nuca de cocos hidratează pielea, aduce strălucire părului și unghiilor și ferește pielea de arsuri. Nu ezita să folosești uleiul de cocos pentru elasticitatea pielii, pentru curățarea tenului și strălucirea părului.
Uleiul de nucă de cocos crește arderea țesutului adipos și taie pofta de mâncare, ceea ce îl face un extrem de bun aliat împotriva obezității. 30 de ml de ulei de nucă de cocos reduce semnificativ indicele de masă corporală. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu