Ridichea regleaza tensiunea arteriala

Ridichea regleaza tensiunea arteriala

Aproximativ 90% din alcatuirea plina de prospe­time a unei ridichi este apa, restul fiind constituit dintr-un amestec uimitor de puternic de vitamine, mine­rale şi diverse principii active. Cea mai mare pondere o are vitamina C, o legatura de ridichi asigu­rand mai mult de un sfert din necesarul zilnic. Ri­dichea contine, insa, şi cantitati semnificative din vita­minele complexului B (B1, B2, B6, B9), vita­mi­nele A sau E.

Apoi, ridichile contin potasiu, magne­ziu, cantitati mici de fier, mangan şi cupru biologic. Insa cele mai importante substante ale ridichii sunt cele care ii dau mirosul uşor intepator şi gustul picant, care sunt un formidabil antibiotic, detoxifiant şi antio­xidant. Inain­te de a afla ce fac aceste medicamente continute de ridichi, sa aflam cateva lucruri despre adminis­trarea lor.

Se consuma dupa spalarea atenta şi curatarea de eventualele parti stricate, dar fara a fi cojita. Pentru a obtine efecte vindecatoare, este necesar sa consu­mam minimum 100 de grame din aceasta leguma zilnic, adica macar patru ridichi mari şi cat mai proas­pete pe zi. Durata unei cure de ridichi este de minimum 3 saptamani, limita maxima neexistand, potrivit formula-as.ro. Radacina poate fi consumata simpla, taiata felii şi presarata cu putina sare, suc de lamaie şi ulei de mas­line, ori adaugata in salata.

Sucul obtinut prin centrifugare se consuma in ames­tec cu cel de morcov, in proportia de 1:10, şi se administreaza imediat dupa stoarcere, deoarece vite­za sa de oxidare este foarte mare.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu