Preparatele culinare in care urzicile sunt vedete nu ar trebui sa lipseasca de pe masa ta in nicio primavara. Dincolo de beneficiile pe care le are aceasta planta pentru sanatatea orgasnimului (detoxifiere,
efect vitaminizant, energizant, analgezic etc.), gustul si aroma sunt
de neegalat in bucatarie. Iata de ce ai nevoie pentru a prepara cea mai
buna reteta: piure de urzici cu usturoi.
Ingrediente necesare pentru piure de urzici cu usturoi
- 500 - 600 g de urzici;
- 150 - 200 ml de lapte;
- cativa catei de usturoi (poti sa folosesti si mai multi);
- 100 g de smantana pentru gatit (de preferat);
- o ceapa;
- doua linguri de ulei;
- marar;
- sare;
- piper;
Spala urzicile bine, de preferat in mai multe ape, pentru a
inlatura pamantul de pe ele. Pune apa intr-un recipient, adauga putina
sare si opareste urzicile timp de 5-6 minute, dupa punctul de fierbere.
Inlatura recipientul de pe foc, lasa-l putin la racit, apoi scurge
urzicile de apa si toaca-le marunt. In acest timp poti sa pui la calit
ceapa taiata marunt, pana se inmoaie si devine sticloasa. Adaga peste ea
usturoiul taiat si amesteca un minut in continuu, apoi pune si
urzicile. Toarna smantana, laptele, sarea si piperul. Tine recipientul
pe foc pana lichidul incepe sa scada, iar preparatul sa se ingroase.
Amesteca frecvent in aceasta perioada si nu uita sa adaugi mararul taiat
marunt. Serveste piureul de urzici cu ustoroi alaturi de un ou posat si
mamaliga pentru un rasfat complet.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu